Ето как Пловдив ще отпразнува 4 години ЗАЕДНО (ВИДЕО)

Фолклор от близкото село Брестовица ще звучи в автобусите

на четири линии на градския транспорт в Пловдив утре – 5 септември. Музиканти от оркестър „Брестовица“ ще изпълняват народни ритми с акордеон, кларинет, саксофон и барабани в автобусите, които ще тръгват от няколко квартала на Пловдив. По този начин ще стартира програмата, с която ще се отбележи навършването на 4 години от спечелването на титлата Европейска столица на културата, съобщиха от фондация „Пловдив 2019“.

На специална пресконференция екипът на фондацията представи основните акценти за утрешния празник. На нея стана ясно, че гвоздеят на програмата ще бъде спектакълът на известния режисьор Крис Болдуин, сътворен специално за празника.

„Залагаме на посланията „Заедно“  и „Сливане“, разказа режисьорът пред журналисти. Той поясни, че спектакълът ще започне с изпълнение на талантливо 7-годишно дете, чиято възраст кореспондира с навършването на 7 години от дейността на общинската фондация. Музикалната тема, подета от детето, ще бъде подхваната и от останалите изпълнители на сцената. Сред тях са и музикантите от оркестър „Брестовица“, които ще имат свои изпълнения и на сцената на Драматичния театър, където ще е спектакълът.

Представят програмата за 2019 година

Концертът започва в 19.00 ч. Преди началото му ще бъдат представени основните акценти от програмата за 2019 година.

1 2

Подобни статии

Top