Ето как полицията ще окупира Европейската столица на културата в събота (ВИДЕО)

Полиция и жандармерия ще завардят центъра на Пловдив през трите дни от 11 до 13 януари,

когато ще бъдат мероприятията за откриването на Европейската столица на културата.  Това стана ясно от нарочна пресконференция на директора на ОДМВР – Пловдив ст.комисар Атанас Илков днес. Осигурени са допълнители полицейски сили и жандармерия от София. Освен пловдивските полицаи за реда ще следят също Специализираният отряд за борба с тероризма и специализираните полицейски сили, както и частна охранителна фирма от столицата. С тях е направена пълна координация на действията, които трябва да се предприемат в трите дни и най-вече по време на откриващото събитие в събота вечер.

Полицейски патрули вече са започнали да следят за евентуална заплаха в града под тепетата още от днес, посочи Илков. Ще бъдат разположени мобилни екипи и в Стария град, които да следят за подозрителни лица и предмети.

23 Контролно-пропускателни пункта ще пропускат посетителите

за церемонията по откриването на 12-ти януари вечерта. Между тях ще има заграждения, за да може всички граждани да бъдат проверени. Полицията ще проверява за хора във видимо нетрезво състояние, за наличие на пиротехнически материали и оръжия.

В събота през целия ден се репатрират всички автомобили, които пречат полицейската организация. В периметъра между булевардите „Христо Ботев“, „6-ти септември“, „Руски“ и „Източен“ хората ще могат да се придвижват само пеша. Ще бъдат осигурени специални коридори за линейки и пожарни, като ще бъдат подсигурени поне по пет спешни и противопожарни автомобила, които да могат да реагират при нужда.

1 2

Подобни статии

Top