Ето как посрещат Коледа в община Раковски

Коледно парти-изненада ще събере децата,

отглеждащи се в Центрове за настаняване от семеен тип в  Раковски,  Брезово, и с. Зелениково, както и деца отглеждащи се в семейна среда с нисък социален статус. Идеята на организаторите – семейство Юлия и Рангел Матански, Татяна Николова – учител в ОУ „Христо Смирненски“ – град Раковски, семейство Катерина и Иван Масалджийски както и общинарят Веселин Делипетров, е да се получи празник със забавления и подаръци, вкусна храна и много усмивки.

За целта е необходима помощ от всякакво естество. Всеки може да помогне с каквото и както пожелае. Ние вярваме, че всяко дете заслужава усмивки, както вярваме, че и вие вярвате в това, призовават организаторите.

Забавата ще бъде в неделя 16 декември от 13.00 часа в заведение в Раковски.

Наситен със събития е и общинският Коледен афиш.

Мероприятията стартират на 18 декември от 18.30 с фотоизложба „Читалището през годините“ в НЧ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Раковски.

Празничният Коледен концерт по повод 110 години от основаването на същото читалище е на 21 декември от 19.00 часа. Участие ще вземат ПФА“Слав Бойкин“, детската и голямата театрални трупи към читалището, групата за модерни танци.

По Коледа е традиция читалище „Св. Св. Кирил и Методий” в Раковски да организира и участва в базар с благотворителна кауза. Това е една от коледните добрини, която ще бъде реализирана съвместно с всеки, който желае да се включи в инициативата.

На 21 декември от 18:00 ч. всички жители на Раковски могат да донесат свои кулинарни шедьоври в читалището. Това могат да са всякакви вкусотии – сладки и солени, тестени, по вас вкус и избор. Ястия от тефтера на баба и мама, до днес, типични за нашата трапеза.

Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Галя Стрехина от Раковски, на която бе извършена успешна операция в чужбина, но семейството й се нуждае от още средства.

1 2

Подобни статии

Top