Ето как специалните сили отбелязаха Деня на военния парашутист

Специалните сили отбелязаха Деня на военния парашутист в Пловдив

„Ръководството на Министерството на отбраната ще се стреми да осигури адекватни условия на труд, адекватно заплащане, адекватно кариерно развитие и адекватен социален статус на Специалните сили“.  Това заяви в приветствието си към личния състав на 68-ма Бригада „Специални сили“ в Пловдив зам.-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Той, заедно с вицепремиера Валери Симеонов и пловдивската градска и областна управа, присъстваха днес на честването по повод Деня на военния парашутист – 18 октомври.

Вицеадмиралът похвали ръководството на Парашутната бригада

за това, че пази традициите и почита паметта на техните предшественици.  Той посочи, че е убеден, че обособяването на бригадата като самостоятелна бойна единица е било адекватна реакция на държавното и военно ръководство във връзка с променената среда на сигурност и необходимост от адекватна реакция институционално ниво. „Това постави нови предизвикателства пред личния състав на бригадата, която наред с участието в трите мисии на въоръжените сили беше активно въвлечена в превенция на незаконен трафик през границите на Република България”, подчерта зам.-началникът на отбраната.

В словото си пред военнослужещите командирът на бригадата бригаден генерал Явор Матеев заяви, че се гордее с всеки един от тях и ще ги защити по всякакъв начин.

1 2 3

Подобни статии

Top