Ето какъв е планът за концесиите на имотите на „Локомотив“ и „Спартак“

Инвестиционните намерения са за 35 години

Инвестиционните намерения за срок от 35 години на собствениците на ФК „Локомотив“ Пд и ФК „Спартак“ гласуваха днес общинските съветници. Става дума за отдаването на  концесия на стадионите „Локомотив“ и Тодор Диев“, както и предоставяне на терен в ЖР „Тракия“ за тренировъчна база на черно-белите.

Старейшините приеха в бърз порядък предложението на администрацията, което засяга планът за действие при въпросните концесии. Единствено БСП се въздържаха, тъй като според лидера на групата на социалистите Николай Радев: „подкрепяме предложението, но ще се въздържим, тъй като не подкрепяме вашата политика“. Така решението бе взето с 34 гласа „за“, 7 „въздържали се“ и нито един „против“.

Общинският имот, върху който ще се намира стадионът на Локото е с площ от 96 895 квадратни метра, сочат от Общината. С концесията ще се възложат за изпълнение строителни и монтажни работи за реконструкция и модернизация на „Спортен комплекс – стадион „Локомотив“ и прилежащите му площи за покриване на изискванията на УЕФА за стадион четвърта категория.

Бъдещият футболен тренировъчен комплекс в район „Тракия“ е на площ от малко над 47 дка, става ясно от документацията.

Концесията на стадион „Тодор Диев“, която също е за 35 години, включва ремонт и модернизация на стадиона и прилежащите му площи и сгради.

Подобни статии

Top