Ето какви са ползите от кърменето

Ето какви са ползите от кърменето

Кърменето е най-естественият начин за хранене на вашето бебе!

Чрез него му доставяте не само всички необходими хранителни вещества, но и множество приятни мигове на взаимно усещане и усамотение.

И това не е всичко!

Изследване на Рут Лорънс, професор в медицинския университет в Рочестър доказва, че случаите на пневмония, разболяването от вирусни инфекции, както и диабет тип 1 са много по-малко при кърмените бебета. Освен това кърменето спомага както за здравето на бебето, така и за здравето на майката.

Ето кои са плюсовете за майката от кърменето, на които се обръща по-малко внимание.

Костите на жената заздравяват след кърмене

Анализите на проф. Рут Лорънс сочат, че ползите за майките при кърмене включват намаляване на рисковете от поява на остеопороза след менопауза. А тези, които по време на кърмене чакат следващо бебче, усвояват количествата калций по-ефикасно, което личи няколко месеца след отбиването, защото костите в областта на бедрата и гръбнака стават по-здрави, отколкото преди бременността.

Кърменето предпазва майката от ракови заболявания

Ако все още се чудите дали да изберете продължителното кърмене или не, ето още една причина, за да натежат везните към положителния отговор. Дългият период на кърмене може да намали рисковете за поява на рак на гърдата и яйчниците.

Естественото кърмене е полезно за фигурата

Много e вероятно по време на бременността и след раждането да не сте в особено „добри отношения“ с кантара. Килограмите в повече обаче не трябва да ви подтикват към нискокалорични диети. Кърменето спомага за изгаряне на 500 калории на ден и ускорява възвръщането на килограмите преди бременността. За изгаряне на същите калории са нужни 8-километров крос или разходка дълга поне 11 км.

1 2

Подобни статии

Top