Ето какви са пораженията от водната стихия в Пловдивско

Една трета от сигналите до пожарната са били от Пловдивска област

На 51 сигнала за поражения от водната стихия в Пловдивско са се отзовали пловдивските пожарникари през последното денонощие. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Екипите на пожарната са отводнявали къщи, дворове, подлези, улици и обществени сгради и са отстранили множество паднали дървета.

Снощи огнеборците са работили и по сигнала за скъсаната дига на две места по течението на река Чая между селата Ягодово и Катуница. Припомняме, че там реката излезе от коритото си и заля първостепенен и общински път, както и земеделски площи, а кметът на община Садово обяви частично бедствено положение.

Създадена е организация за евакуация на жителите на къщите, които са в близост до река Чая.  Затворен е пътят Е-80 Пловдив – Хасково. Няма получени сигнали за бедстващи хора.

Екипите на пожарната служба са се отзовали на общо 146 сигнала за наводнени дворове, подлези, улици, приземни етажи на частни и обществени сгради, паднали дървета и оказване съдействие на граждани в цялата страна. Сигналите са били предимно територията на областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян и Бургас.

Най-сложна е била обстановката в областите Пловдив, Бургас и Смолян, но в момента тя се нормализира и няма бедстващи хора, съобщават от МВР.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top