Ето какво да ядем, за да не ни хапят комарите

Ето какво да ядем, за да не ни хапят комарите

Ако сте любимци на комарите

и в голяма компания налитат най-много на вас, добре е да знаете, че малките неприятни гадинки често си избират жертвите по миризмата, която излъчват.

Ето на какви храни трябва да наблегнете, за да държите комарите далеч от вас:

1. Чесън

Той държи първенството сред храните, които отблъскват комарите. Освен това върви на много ястия. Има хора, които изобщо не сядат на трапезата без чесън, тъй като е много здравословен. Разбира се повече от ясно е, че ако наблегнете на чесъна, освен комарите ще прогоните и всички други около вас. Но пък няма да се чешете нон стоп. Решението е да сервирате на цялата компания чесън.

2. Люти чушки

В лютите чушки се съдържа голямо количество витамини – С, В1 и В6. Те водят до отделяне чрез потта на специфична миризма, която пък отблъсква комарите.

3. Черен пипер

Тази ароматна, макар и лютива подправка, овкусява и ароматизира храната. Но също така отблъсква и комарите.

4. Мента, босилек и лук

Ароматът на тези растения също е непоносим за комарите. Затова, ако сложите повече от тях в салатите, ще се избавите и от хапещите насекоми.

5. Грейпфрути

Вкусният и много полезен цитрусов плод съдържа веществото нооткатон, което прогонва комарите надалеч. В жегите пийте фрешове от грейпфрути или просто яжте парченца от плода, за предпочитане добре охладени. Така хем ще приемате повече витамини, хем пък ще отблъснете жилещите гадинки.

6. Трици и пшеничен зародиш

Приемането на този тип фибри, освен че помага за перисталтиката, променя и миризмата на потта. Те съдържат много витамин В1, а именно мирисът на този витамин е неприятен за комарите.

 

Подобни статии

Top