Ето какво е положението с винетките в Пловдивска област! (СНИМКИ)

Казусът със стикерите от участъка към селата Ягодово и Катуница може да ощети пловдивчани, измислиха решение

Повечето от общините в Пловдивска област нямат проблеми с използването на винетни стикери. Това стана ясно по време на специалната среща по въпроса, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областна пътна служба –  Йордан Калев. Каназирева припомни, че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери на определена пътна връзка, то съответната община трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

В областта остава единствено казусът с участъка към селата Ягодово и Катуница, където знакът беше преместен. По думите на областния управител отсечката попада в землището на община Пловдив и реално Община Пловдив трябва да направи искането до АПИ и да поеме поддържането й, което няма да е коректно към жителите на Пловдив.

„Постигнахме споразумение, че кметовете на община Родопи и Садово ще пуснат искане до Община Пловдив и съответно между тях също ще се подпише споразумение, за да може, участъкът от пътя финансово да се обезпечи и да се разпредели между общините Садово и Родопи“, обясни Дани Каназирева. Пътните отсечки в другите общини, за които е имало въпроси остават част от републиканската мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

Снимки: Областна администрация. В срещата днес участваха кметове и представители на общините Пловдив, Родопи, Садово,  Марица, Стамболийски, Първомай, Куклен и Хисаря

Подобни статии

Top