Ето какво гледат мъжете в първите секунди от срещата

Дами, не се хабете, а знайте, че мъжете се впечатляват най-много от…

Какво точно гледат мъжете през първите 10 секунди от срещата си с една жена? Според ново изследване най-привлекателната част от лицето на дамата са устните. И мъжете ги наблюдават най-малко пет секунди.

Ако жената носи червило, това я прави още по-привлекателна.

Мъжете са се фокусирали върху розово червило в продължение на средно 6.7 секунди от първите 10 (и 7.3 секунди върху червено).

Когато жените са носили червило, мъжете са отделяли само 0.95 секунди, за да гледат техните очи и 0.85 секунди, за да гледат тяхната коса.

Както може би е естествено да се очаква, по-плътните устни са привличали мъжките погледи за по-дълго време.

Изследването е проведено от учени от университета в Манчестър и е включвало 50 снимки на различни типове жени, които са били показвани на мъжете-участници. Всяка е била показвана с и без червило

“Това доказва, че устните представляват една от най-чувствените части на женското тяло и играят ключова роля при сексуалното привличане. Комбинацията между плътни и червени устни е идеална за привличане на мъжкото внимание. Но дори и жените, които просто носят някакво червило, независимо от типа устни, които имат, си гарантират доста по-високи нива на привлекателност от тези, които не носят”, казват изследователите.

В продължение на векове жените са оцветявали своите устни в червено, за да увеличат тяхната привлекателност. Тази практика достига до дълбока древност. Така например при древните египтяни ружът и червеното червило са били широко разпространени.

Източник: „Блиц“

Подобни статии

Top