Ето какво откриха в кръвта на мъжа, убил семейство на магистралата

Шофьорът на тира, който причини катастрофа на АМ „Тракия“, остава в ареста, реши преди минути Пловдивския съд, предаде репортер на DCNEWS.

Припомняме, че на 28 май украинецът Станислав Пислар  помете лек автомобил и причини смъртта на семейство от Бургас. Младата жена, пътувала в смачканата кола, е била бременна в седмия месец.

Обвинение за тираджията, убил семейството на магистралата

В съдебната зала прокурорът представи експертиза от ВМА, според която в кръвта на тираджията е открито забраненото веществото тетрахидроканабинол –  естествена съставка и основното психоактивно вещество в канабиса.

„Това не може да бъде“, заяви Пислар.

Адвокатът на Пислар – Даниела Витанова, заяви, че експертизата не може да каже какво е количеството на веществото, открито в кръвта на подсъдимия, както и кога е приемано.

Според държавното обвинение тетрахидроканабинолът в кръвта може да доведе до замаяност и забавени реакции.

Станислав Пислар изрази съжаление за случилото се и каза, че ако зависи от него, би им върнал живота. Семейството му също беше в съда днес.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Пислар е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top