Ето резултатите от проверките на противоепидемичните мерки в Асеновград

Изводите са за изминалата седмица

Общо 274 проверки за спазване на карантинните ограничения и 63 проверки на обекти с обществено предназначение са извършени през изминалата седмица в Асеновград от екипи на Районното управление в града и РЗИ – Пловдив. Образувани са 4 бързи производства и 4 преписки, съобщиха от Общината.

При дежурния в РУ- Асеновград са получени 6 сигнала.

Полицейски служители преди всичко извършват проверки по различни обекти и публични пространства. Приканват, убеждават и предупреждават гражданите за спазването на противоепидемичните мерки и за ползването за предпазни средства за лицето и ръцете.

От извършените проверки и преки наблюдения на служители с контролни функции се констатира, че по-голямата част от обектите с обществено предназначение са създали необходимата организация и следят за спазване на ограниченията с цел недопускане разпространението на COVID-19. Определено може да се каже, че болшинството от жителите спазва предписаните противоепидемиологични мерки, коментират от Община Асеновград.

Малка част от заведенията, които разполагат с градини, започнаха работа през седмицата. Останалите се очаква да заработят през настоящите почивни дни. Представители на Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) предоставят необходимите предписания, на които трябва да отговарят заведенията, за да може да работят.

В община Асеновград през последните дни постъпват сигнали за ползване на детски и спортни площадки. Сигнализира се също, че в малките търговски обекти не се ползват маски за лице, ръкавици и други предпазни средства, както от персонала, така и от клиентите.

Подобни статии

Top