Ето какво причини пороят в Асеновград: Улици останаха непроходими, наводни се сградата на Общината

Улица „Конушка“ в Асеновград ще бъде затворена за движение заради щетите, нанесени от поройния дъжд снощи.

Пътната артерия е една от най-пострадалите в града. Заради силната вода асфалтът е подкопан, а на места има напълно отнесени парчета настилка.

Преминаването през критичния участък е опасно затова движението на автомобили по улицата ще бъде спряно. Отсечката не е голяма, но тя свързва един от високите квартали на града- „Баделема“ с централната част на Асеновград.

Напукан асфалт и повдигната настилка има и на две улици в кварталите Горни и Долни воден. На улица „Христо Атанасов“ в Долни воден е паднала подпорна стена на жилищна постройка, заради което се е наложило хората да потърсят съдействие от пожарната служба в града.

От снощи пожарникарските екипи са се отзовали на 10 сигнала за наводнени избени помещения на територията на Асеновград.

Цял контейнер с наноси и пясък пък беше извозен от кръговото кръстовище на улиците „Христо Ботев“ и „Цар Иван Асен II“.  Почистването на затлачените от оттеклата се вода улици започна още рано сутринта.

 

Под вода е и сградата на Старата община. Повече от половин метър  е количеството, което днес отводняваха екипи на почистващата фирма. Водата е достигнала почти до електрическите контакти и е цяло чудо, че не се е стигнало до сериозен инцидент.

 

Снощи е протекъл и таванът на общинска администрация и част от архива е унищожен.

„На територията на общината няма бедстващи хора. В момента се извършва ревизия на всички шахти в града, а екип на строителната дирекция продължава да извършва оглед на щетите вследствие на пороя“, обясни инж. Мария Вълканова, временно изпълняваща длъжността кмет на Асеновград.

Под 24-часово наблюдение е и критичното свлачище по пътя за Асенова крепост., В момента в зоната няма активност и  движение  на земна маса.  Под новото на приливниците са и всички 26 язовира на територията на Общината.

 

Подобни статии

Top