Ето какво реши кризисният щаб за коронавируса в Асеновград

От градската управа апелират да се спазва карантинния период и да не се създава паника

„Държавата е предприела сериозни мерки за ограничаване разпространението на новия коронавирус, така че няма място за паника и притеснение“. Това заяви кметът на Асеновград д-р Христо Грудев при откриването на заседанието на Оперативния щаб за превенция и борба с разпространението на коронавирус COVID-19.  Той подчерта, че на територията на област Пловдив, както и в асеновградска община няма заразени.

Освен кметът на Асеновград, в щаба влизат инженер Петър Петров и Тамер Бейсимов – заместник-кметове на общината, доктор Иван Червенков – управител на „МБАЛ – Асеновград”, доктор Петър Аргиров – управител на „Медицински център І – Асеновград”, Христо Андонов – директор на ОУ „Петко Каравелов” – Асеновград, Йордан Диков – директор на ПГ „Цар Иван Асен ІІ” – Асеновград, главен инспектор Петър Бабугеров – началник на Районно управление – Асеновград, доктор Росица Райчева – здравен инспектор ПЕК в РЗИ – Асеновград, подполковник Ташев – заместник-командир на ІV Артилерийски полк – Асеновград, заместващ полковник Лъчезар Мишев – командир на ІV Артилерийски полк.

Д-р Росица Райчева посочи, че е препоръчително всички собственици на търговски обекти, здравни заведения и друг вид обществени сгради да дезинфекцират помещенията с дезинфектанти на спиртна основа, в които има 70% етанол. Инфекциозни болници на територията на пловдивска област има две – в Пловдив и Карлово. Плановите операции в МБАЛ – Асеновград са отменени, обявена е и грипна епидемия. Не се допуска свиждане.

1 2

Подобни статии

Top