Ето какво се случва с ремонта на пътя Асеновград -Първомай, позиция на "Европейски пътища" - DC news

Ето какво се случва с ремонта на пътя Асеновград -Първомай, позиция на „Европейски пътища“

„Европейски пътища“ АД излезе с позиция по повод забавянето на ремонта на пътя Асеновград -Първомай.

DCNEWS публикува текста без редакторска намеса.

Във връзка с постъпили запитвания към нас по повод ремонта на пътя Първомай – Асеновград заявяваме, че в момента ремонтът се намира на етап, в който „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД извършва подмяна на водопровода в с. Козаново.

С писмо от 12.07.2022 г. до „Европейски пътища АД и до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Областно пътно управление – Пловдив констатира слабо напредване на изпълняваните от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД проекти в населените места и апелира за увеличаване на производителността и приключване на всички строително-монтажни дейности в срок и цялост.

На този фон „Европейски пътища“ АД декларира  незабавна готовност да продължи ремонтните дейности, които са в компетентностите на компанията ни, веднага след като „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД приключат тяхната част от проекта.

Нещо повече – проявявайки пълно разбиране към причинените неудобства на жителите от с. Козаново в резултат на забавянето от страна на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, ние ще приоритизираме нашата работа първо в населеното място.

Според проекта там изпълняваме полагане на два пласта асфалт, а в отсечката извън населеното място от с. Козаново до Асеновград извършваме рециклиране и полагане на два пласта асфалт.

Крайният срок за приключване на ремонта на републиканския път Плодовитиво-Първомай-Асеновград е 30 септември 2022 г.

Подобни статии

Top