Ето кога ще стартира проектът за стадион „Пловдив“ (ВИДЕО)

Стадионът е един от множесвото ключови обекти, предвидени за финансиране през следващите две години

Стартира проекта за стадион „Пловдив“, съобщи кметът Иван Тотев. За реконструкцията му ще се използва проекта на арх. Валентин Маринов, който общината му бе възложила да направи срещу 24 хил. лв.

Процедурите ще започнат още отсега, тъй като след обявяването им ще има поне година време за сроковете за избор на изпълнители и за обжалвания. Целта ни е до есента на другата година да започнем работа по стадиона, обясни кметът.

Въпреки че така и не се стигна до консенсус между юристите дали арх. Маринов е проектантът, който има право да притежава авторските права върху първоначалния проект за изграждане на спортното съоръжение, ние ще го ремонтираме по неговия проект, подчерта зам.-кметът по социални дейности, младежта и спорта Георги Титюков.

Първият етап ще бъде разделен на три. При реконструкцията трябва да бъдат ремонтирани терена, пистата, насипните трибуни, елементи от козирката, ВИП-зоната и местата за медиите. Общата стойност на строителните дейности ще бъде около 15 млн. лв.

След ремонта обновеният стадион „Пловдив“ ще може да приема срещи от „А“ групата, допълни Титюков.

Това е един от множеството ключови обекти, предвидени за финансиране през следващите две години, за които Общинският съвет трябва да даде съгласието си, каза още Тотев.  Заради политическото говорене в местния парламент по повод двата вота – за Европейски парламент и за кмет през 2019 година, кметът ще се опита да си осигури подкрепа за по-значимите за инфраструктурата ремонти.

Сред останалите са обновяване на басейн „Младост“, като целта там е той да стане с олимпийски размери, проектът „Модър-Царевец“, разширението на ул. „Кукуш“, а също реконструкцията на Дондуковата градина и на ул. „Христо Г.Данов“.

Подобни статии

Top