Ето кои 7 вредни храни състаряват организма по-бързо

Ето кои 7 вредни храни състаряват организма по-бързо

С възрастта метаболизмът в организма се забавя,

функцията на хормоналната система се затруднява, а кожата се покрива с бръчки заради пониженото производство на колаген и еластин. Остаряването е естествен процес, който не можем да спрем, но добрата наследственост и грижата за тялото ни, както и правилното хранене, са способни да направят чудеса. Премахнете от порциона си изброените по-долу продукти и ще можте да удължите младостта си.

Стареенето на кожата: какви напитки го предизвикват?

Епидермисът се влияе зле от спиртните напитки и това има разумно обяснение. Учените са доказали, че алкохолът стимулира обезводняването, заради което появата на бръчки на лицето става по-видима. Такова мнение изказва в книгата си знаменитата диетоложка Сара Джейн Бедвел. Но стареенето на кожата не е единственият пряк ефект от употребата на алкохол. Спиртните напитки разширяват кръвоносните съдове на лицето, затова любителите на този метод за отпускане лесно може да бъат разпознати по зачервеното и подуто лице с торбички под очите.

Преждевременното остаряване — заслуга на храните във вакуумни опаковки

С развитието на химическата промишленост, появата на всевъзможни консерванти, оцветители и подсилващи вкуса вещества, получихме възможност да готвим по-рядко, тъй като тези продукти имат по-дълъг срок на годност. Всевъзможните полуфабрикати ни освободиха от необходимостта да стоим до печката след тежкия трудов ден – сега е достатъчно само да извадим яденето от полиетиленовата опаковка и да го стоплим в микровълновата печка. Проблемът е, че такова хранене не носи никаква полза на организма, а само вреди, защото химическите добавки водят до образуване в организма на свободни радикали — основни виновници както за преждевременното стареене, така и за онкологичните заболявания.

1 2 3

Подобни статии

Top