Ето кои са 10-те най-добри спортисти на Асеновград за миналата година

Кметът на Асеновград връчи наградите на победителите в класацията „Спортист на годината“

Обявени бяха резултатите от класирането и онлайн гласуването за „Спортист на годината“ в община Асеновград за 2021 г. Заради усложнената епидемична обстановка, на официалното награждаване присъстваха единствено победителите и представители на медиите. Външни лица не се допускаха, с цел спазване на противоепидемичните мерки и осигуряване на достатъчно разстояние между участниците в събитието. То се състоя в двора на Старинно училище „Свети Георги“ в Асеновград. Общият брой гласували представители от спортните клубове беше 18. Отделно бе връчена и наградата в категорията „Спортист на годината – изборът на асеновградчани“, за която бе инициирано провеждането на онлайн вот, чрез анкета.

В края на церемонията кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поздрави всички, получили награда, както и техните треньори и семейства, които всеотдайно ги подкрепят в начинанията им.

„Асеновград е с многогодишни традиции в областта на спорта. Имали сме олимпийски шампиони, имали сме световни, европейски, балкански, републикански шампиони, това е традиция за нашия град, и още по-хубаво е това, че вие продължавате тази традиция. Благодарение на усилията на вашите треньори, на вашите родители и на вас самите. Община Асеновград винаги ви подкрепя и ще ви подкрепя и за напред със всички възможни законови средства, финансов ресурс, тренировъчна база. Искам да ви пожелая най-вече здраве, спортни успехи и спортно дълголетие от тук нататък. Вие сте още в зората на спорта на вашите дисциплини, но искам да повярвам, че това нещо ще продължи през целия ви живот. Разбира се не е задължително през целия си живот да гоните високо спортно майсторство, даже да се занимавате само със спорт, това е добре за всички вас и вашите семейства. Честито на всички състезатели, честито на треньорите, честито на спортните деятели, честито и на колегите от общината, здраве и късмет за всички“.

Освен кметът доктор Христо Грудев, награди на класираните в челната десятка спортисти връчваше и заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров и председателя на Общински съвет Драгомир Георгиев.  Те пожелаха на всички състезатели здраве, постигане на още по-високи върхове и да  побеждават с достойнство в името Асеновград.

„10-те най-добри спортисти на община Асеновград за 2021 г.“:

1. Катерина Бейчева – таекуон-до: 66 точки.
2. Тодор Чилингиров и Кирил Гочев – кану: 65 точки.
3. Венцислав Кацаров – свободна борба: 44 точки.
4. Васил Чилингиров и Георги Милев – кану-каяк: 42 точки.
5. Иван Чепаринов – шахмат: 30 точки.
6. Иван Гюлев – спортна стрелба: 29 точки.
7. Георги Йочев – вдигане на тежести: 28 точки.
8. Елена Христева – ски бягане: 26 точки.
9. Габриела Велева – ски бягане: 24 точки.
10. Марияна Чилингирова – кану-каяк и Никола-Бояджиев – таекуон-до: 22 точки.

„Футболист на годината“ – Тодор Тодоров – капитан на представителния отбор на ФК „Асеновец – 2005“.

„Треньор на община Асеновград за 2021 г.“ – Георги Шишков: треньор таекуон-до – 41 точки

„Отбор на община Асеновград за 2021 г.“ – Волейболен клуб „Тополово“: отбор до 12 г. с треньор Димитър Илиев – 75 точки

„Най-проспериращ млад състезател на община Асеновград за 2021 г.“ – Татяна Каварджиева: едноместен каяк  с треньор Иван Чорлов – 70 точки.

„Спортно събитие в община Асеновград за 2021 г.“ – Държавно първенство за юноши/млади ездачи, деца и пони ездачи – 74 точки

„Спортист на годината – изборът на асеновградчани“ – Ферхат Рашидов: тенис – спечелил вота 27,7 % от общо гласували 7502 души.

 

Подобни статии

Top