Ето кои са фаворитите на Златан Ирбахимович на Мондиал 2018

Шведската футболна икона ще бъде специален гост на световното от страна на ФИФА

Шведската футболна икона Златан Ибрахимович ще присъства на Световното първенство като част от спонсорска програма на ФИФА. 36-годишният нападател на Лос Анджелис Галакси от американската Мейджър-лига не попадна в състава на Швеция за Мондиал 2018.

„Световното първенство е най-големият купон, поради тази причина не мога да го пропусна“. Футболистът също така определи и своите фаворити за титлата. „Мисля, че могат да спечелят титлата Бразилия, Испания, Германия и разбира се, Швеция. Също така слагам в групата на фаворитите и Аржентина, макар те самите най-редовно да отричат такава роля за себе си“, добави шведът.

Ибрахимович обяви оттеглянето си от националния отбор на Швеция след Евро 2016. Но когато „Тре крунур“ си гарантираха участие на Световното в Русия, по медиите се появи информация за евентуалното негово завръщане.

Ибрахимович е голмайстор №1 в историята на шведския футбол и коментира тези слухове в свой си стил, с чувство за хумор. Именно отговорите му дадоха основание на медиите да твърдят неговото завръщане за възможно. В края на април обаче официално беше обявено, че такова завръщане в националния отбор няма да се състои. Така Ибра остава със 116 мача и 62 гола с участие два пъти на Световно (2002 и 2006) и четири пъти на Европейско първенство (2004, 2008, 2012 и 2016).

Подобни статии

Top