Ето кои са големите победители на Оскарите

Най-голямата изненада бе в категорията за най-добър филм

Най-бляскавото събитие в киното събра съзвездие от популярни и обичани звезди на 94-та церемония за връчване на наградите „Оскар“.

Кои от тях обаче бяха наградени от Академията и си тръгнаха със статуетки като победители?

Най-голямата изненада бе в категорията за най-добър филм. Оскарът отиде при екипа на филма  „CODA: Дете на глухи родители“, който разказва за глуонямо семейство. Лентата бе номирината в три категории (филм на годината, поддържаща роля и адаптиран сценарий) и спечели във всяка от трите категории.

Лейди Гага и Лайза Минели връчиха наградата на филма, който разказва за тийнейджърката Руби, която чува, но трябва да жонглира между музикалните си амбиции и зависимостта на семейството й от нея, за да общува. Глухите актьори участват в няколко главни роли.

Най-много награди „Остар“ получи фантастиката на Дени  Вилньов „Дюн“ – цели 6 статуетки, сред които и награда за оригинална музика. Саундтракът на филма е дело на Ханс Цимер.

Единственият друг филм, получил повече от една награда беше „Очите на Тами Фей“. Той също спечели и двете си номинации – за грим и за главна роля, за играта на Джесика Частейн.

За наградата бяха номинирани също Оливия Колман за „Непознатата дъщеря“, Пенелопе Крус за „Паралелни майки“, Никол Кидман за „Да бъдеш Рикардо“ и Кристен Стюарт за „Спенсър“.

Уил Смит спечели „Оскар“ за най-добър актьор за „Методът Уилямс“.

Това е първа награда „Оскар“ за Смит, донесе му я превъплъщението в образа на решителния баща на тенис шампионките Винъс и Серина Уилямс във филма „Методът Уилямс“.

Уил Смит зашлеви Крис Рок по време на „Оскарите” (ВИДЕО)

1 2

Подобни статии

Top