Ето кои са най-добрите спортисти в Асеновград за 2017 г.

На празнична церемония снощи бяха отличени най-добрите спортисти на Асеновград

Първото място взе трикратният държавен шампион по вдигане на тежести Васил Господинов. Преди седмица в САЩ той взе участие на световното първенство за мъже до 105 кг. и успя да се класира на 6-то място. През тази година Господинов спечели Второ място на европейското първенство за мъже в Сплит, Хърватска. Треньорът на Васил Господинов – Лъчезар Кишкилов, взе наградата за „Треньор на годината“.

В челната тройка се наредиха Димитър Кумчев (борба) и Антоанета Стефанова (шахмат).

За десетте призови места в класацията за спортист на годината бяха номинирани 24 състезатели, представяли Асеновград на национални, европейски, международни и световни първенства.

В класацията бяха включени и специални отличия. За най-перспективен млад състезател бе избрана 15-годишната Веселина Чирпанлиева, която тренира карате киокушин, също така и 9-годишната тенисистка Габриела Георгиева.

Най-добър отбор на годината стана баскетболен клуб „Асеновец 2005” (жени) с треньор Кирил Стоянов.

Награда за спортно събитие в Асеновград през 2017 г. получиха организаторите на ХХ-то Държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки. За популяризиране на асеновградския спорт отличиха носителката на орден „Кирил и Методий” II степен и основателката на спортната гимнастика в Асеновград Виолета Стамболийска, също така и Мария Йовкова, която триумфира на Европейското първенство на двойки по тенис на маса.

Наградата за футболист на годината спечели Тодор Тодоров от ФК „Асеновец 2005”.

Ето и кои са всички наградени спортисти за 2017 г. в Асеновград

1 2

Подобни статии

Top