Ето кои са най-вредните храни в България

Никой производител няма да ви каже

цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и колко химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си.

Индустрията иска да вярвате, че се храните с екологично чисти продукти на ниска цена, с истинско месо за жълти стотинки и с мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села.

Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали, подобрители и куп други неща, които не бихте искали да попадат в организма ви, пише Аctualno.com

1. Кренвирши – съдържат всичко друго, но не и месо

Когато ядете кренвирши, на практика сервирате в чинията си добре замаскирани животински остатъци – от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория.

За да ви е вкусно, в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.

2. Колбаси, пушени меса, риба – канцерогенни

Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се превръщат в нитрозамини – вреда за здравето ни, от която трудно можем да се избавим.

3. Безалкохолни напитки – течната отрова

Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът.

Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малко вредни, но със сигурност не за подценяване.

1 2

Top