Ето кои са най-желаните специалности в Пловдив след първото класиране на седмокласниците

Вижте и кои са паралелките, приели ученици с най-висок бал

Най-желаната специалност в Пловдив сред бъдещите осмокласници е английски език в ЕГ „Иван Вазов“. Това сочат данните на РУО-Пловдив, откъдето публикуваха резултатите от първото класиране на седмокласниците за гимназиите в областта.

1 365 са кандидатствалите в паралелката с английски в бившата Руска гимназия. Само с двама по-малко са били кандидатите за специалността по английски език в Хуманитарната гимназия, а на трето място остава ЕГ „Пловдив“ с 1 287 желаещи също за паралелка с английски език.

Общо 2 718 са приетите седмокласници по първо желание след първото класиране, като подалите заявления са общо 5 246. Не са класирани  394 ученици, тъй като балът им не е достигнал за желаните от тях специалности, уточниха от РУО. 4 852-ма са класираните след седми клас, като 2 051 от тях са в профилирани паралелки, а 2 801 – в професионални. тях паралелки.

Закриха шест паралелки в Пловдивско заради липса на интерес от седмокласниците

С най-висок максимален и минимален бал е специалността „Системно програмиране“ в Математическата гимназия „Академик Кирил Попов“. Ученик с най-високия възможен бал 499 е класиран там. Най-ниският бал за тази специалност е 458,25.

Следва „Немски език“ в ЕГ Пловдив, където с най-висок бал влиза момиче с 498 точки. На трето, четвърто и пето място са отново паралелки на Математическата гимназия, като балът варира между 497 и 497,5.

Вижте ТОП 25 на специалностите с най-висок бал:

Повече вижте ТУК!

Подобни статии

Top