Ето кои са победителите в конкурса за козунак и шарени яйца в Асеновград

В конкурса се включива 21 участници, става ежегоден

Община Асеновград обяви победителя в конкурса за „Най-пъстри великденски яйца“ и „Най-красив козунак“. И двете първи места са заети от дами. Най-много харесвания на своята снимка с боядисани яйца получи Стефка Ничинкова от Асеновград, а най-голям брой лайкове за козунак си заслужи Любомира Петрова.

В конкурса се включиха общо 21 участници. Сред тях имаше и мъже, и жени. 20 от участвалите са от Асеновград, а един от включилите се в творческата надпревара е от Лом.

Албумите с двете категории бяха качени на фейсбук страницата на общината точно в полунощ на 20.04.20 г. Гласуването продължи до 23:59 ч. на 22.04.20 г. Козуначеното творение на асеновградчанката Любомира Петрова събра общо 138 харесвания от потребители в мрежата. Пъстроцветните великденски яйца, изписани от Стефка Ничинкова, се харесаха общо на 225 души, които са дали своя глас за тях.

Победителите в двете категории засега ще получат виртуално наградите си. Те ще бъдат наградени със специална грамота, която също е качена на фейсбук страницата на община Асеновград, а след прекратяване на извънредното положение в България, ще им бъде връчена лично и допълнителна награда, която към момента ще запазим в тайна.

Още при пилотното си провеждане онлайн конкурсът се радваше на немалък интерес не само от асеновградчани, а и от жители на други градове в страната. Това мотивира община Асеновград да продължи провеждането му ежегодно на всеки Великден и инициативата да се превърне в традиция.

Подобни статии

Top