Ето кои съветници не ходят на заседанията на комисиите в ОбС

Кметът Иван Тотев е внесъл най-много предложения на сесиите

Общинските съветници Георги Колев и Илко Илиев не са посетили нито едно заседание на постоянните комисии, в които членуват в периода от 1 май до 31 октомври, тази година. Това става ясно от отчета за дейността на ОбС и неговите комисии за последните шест месеца, който местният парламент гласува днес.

Други четирима съветници пък – Ангел Ангелов, Дани Каназирева, Владимир Кисьов и Гергана Стоянова, не са присъствали на повече от половината от заседанията в комисиите, чиито членове са.

В същото време лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева е сред най-активните съветници по отношение на питанията към кмета Иван Тотев. Адвокатката е отправила 3 питания към градоначалника. Също толкова са направили Лилия Учкунова от групата на патриотите, зам.-председателката на ОбС Пепа Деведжиева и Гергана Стоянова. Повече от тях имат само социалистите Ангел Иванов и Иван Петков – Бебето. Сред старейшините, питали Тотев по различни теми, са също социалистката Десислава Йорданова, патриотите Камен Шишманов и Стефан Послийски, както и Евелин Парасков от Съюз за Пловдив. По едно питане имат Петя Манева от БСП и Владо Кисьов от Съюз за Пловдив.

Само едно решение на ОбС е било върнато от областния управител. То е било изменено и прегласувано.

Най-натоварените комисии с най-голям брой разгледани преписки са били правната, комисията по общинска собственост и тази по устройство на територията. Комисиите са провери общо 114 заседания за шестмесечието и са разгледали 1911 предложения и преписки.

Само 7 са били внесените извънредни предложения.

Най-много предложения е внесъл за разглеждане от ОбС кметът Иван Тотев, сочи статистиката в отчета. Следват заместниците му Розалин Петков и Димитър Кацарски. Най-малко са предложенията на Златин Велев и Александър Държиков.

Сред вносителите с най-много предложения от съветниците е Емил Русинов, следван от Савина Петкова. Само трима районни кметове са внесли предложения за разглеждане – Димитър Колев, Георги Стаменов и Борислав Инчев.

Подобни статии

Top