Ето кои улици ще асфалтират в Раковски през 2018-а

Преди по-малко от месец директорът на ОП „Благоустрояване и превенция“ в Раковски Петър Антонов пое ангажимента ул. „Лайка“ в кв. Генерал Николаево и ул. „Цанко Церковски“ в кв. Секирово да бъдат завършени до началото на 2018 г.

От инспекция на общинския кмет Павел Гуджеров става ясно, че две улици в Раковски са завършени предсрочно. Едната от тях е обещаната улица „Лайка“ – по нея все още се извършват довършителни работи – поставяне на бордюри и подстъпи към гаражи. Другата улица е „Оборище“ в кв. Секирово, за която от предприятието заявяват, че е била в плановете им за ремонт чак догодина, но тя вече е напълно завършена.

В Раковски обещаха две нови улици до края на годината

По думите на директорът на общинското предприятие Петър Антонов става ясно, че другата обещана улица „Цанко Церковски“  тепърва ще бъде подготвяна за ремонтните дейности: „Сигурен съм, че до края на годината  ще успеем да подготвим първи етап от  ул. „Цанко Церковски“ в кв. Секирово  за асфалтиране, в частта от ул.“Петър Богдан“ до ул.“Яко Яковски.“

Петър Антонов заяви още, че с актуализацията на бюджета за 2018 г. ще бъдат осигурени повече средства за предприятието, и по този начин ще се реализира заложената програма за ремонт на улиците в Раковски.

През следващата година цялостно ще се асфалтират ул. „Пеньо Пенев“ и „Алеко Константинов“ в кв. Ген.Николаево и  ул. „Г. Атанасов“ в Белозем.

През октомври от предприятието в Раковски заявиха, че за 2018 г. в плановете им за ремонт влизат и улиците “Бор“ и “Перник“ в кв. Секирово и вече ремонтираната ул. „Оборище“.

„В програмата ни за 2018 г. сме заложили да закупим още няколко специализирани машини. Освен това ще се наложи и да назначим още от четири до шест души персонал, предвид увеличаващият се обем на работата.“– припомни Антонов.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Гражданин написа:

    Много сме доволни гражданите живущи на новоасфалтираните улици, но ще си позволя една критика с риск да бъда оплют като вечно недоволен. Но изглежда доста неприятно да има нови участатъци идеални ,а там където вече е имало асфалт е прескочено и дупките си стоят давам като пример пътя между кв. Петър Парчевич и кв. Секирово след изграждането на канализацията на прилежащата улица в кв. Парчевич беше положен нов асфалт ,а участъка от новия участък до кв. Секирово е в ужасно състояние особенно от едната страна са дупка до дупка. На много късия участатък от ул. Райко Даскалов ,който беше асфалтиран преди да бъде изградена нова улица също дупките си стоят. Просто изглежда ужасно ще е хубаво тези участъци да бъдат ремонтирани за да няма тази огромна разлика по едно и също трасе особенно за посетителите на града може да се окаже и опасно карайки си по идеален път изведнъж да се натресът в участък с дупки. Особенно акцентирам на пътя между Секирово и Парчевич ,където освен ,че има някои наистина големи дупки няма нито осветление нито маркировка ,а предстоящата зима и валежи ще ги закрият и ще станат опасни.

Top