Ето колко може да ни струва платената версия на Facebook

Facebook е една от най-обсъжданите теми в технологичния свят през последните седмици, като акцент е начинът, по който се съхраняват личните ни данни.

Марк Зукърбърг дори бе подложен на публично изслушване пред Конгреса в САЩ, за да успокои потребителите, които се притесняват за поверителността на личната си информация. Шефът на Facebook също така намекна,  че за в бъдеще можем да станем свидетели на платена версия на социалната мрежа, пише digital.bg

Замисляли ли сте се каква сума бихте платили, за да не виждате реклами в своя профил?

Toзи любопитен въпрос вълнува и ТеchCrunch, които изчислиха, че сумата за месечен абонамент към платената версия на Facebook, би струвал между $11 и $14. За да може подобен бизнес модел да бъде успешен е необходимо неговата стойност да е обвързана и да компенсира рекламните приходи на Facebook, които спечелиха $19.9 млрд. от 239 млн. потребителя през 2017 г.

Как да разберем какво точно знае за нас Фейсбук?

Изчисленията показват, че компанията би могла да си позволи да поиска годишен абонамент от порядъка на $168, за да спре напълно рекламите в профилите ни.

Трябва да уточним също, че социалната мрежа печели повече в определени държави, а също, че не всички профили носят еднакви приходи. Фактор, който допълнително би затруднил изчислението на месечната такса за абонамент към платената версия на Facebook.

Съдят Фейсбук 

Премиум профилите ще разполагат с достъп до повече функции и инструменти за контрол на данните, които споделят с най-голямата социална мрежа в интернет.

Времето ще покаже дали този бизнес модел може да сложи край на критиките към Facebook.

Подобни статии

Top