Ето колко пари ще преведе УЕФА в касата на Локо (Пловдив)

„Черно-белите“ ще получат 540 хиляди евро сега и още пари от телевизионните права в края на сезона

Малко преди заветното влизане в групите на европейските турнири – на тази фаза два от българските представители в Лига Европа – Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, отпаднаха. Третият предварителен кръг на втория по сила турнир в Европа се оказа непреодолимо препятствие за двата тима.

Локомотив (Пловдив) все пак ще получи 540 хиляди евро от УЕФА. Трябва да се отбележи, че носителят на Купата на България започна с един кръг по-късно, директно от втория квалификационен кръг. Към тази сума ще се прибавят и парите от телевизионни права, които ще бъдат получени в края на сезона, както и продадените билети.

„Черно-белите“ отпаднаха след две минимални загуби от Страсбург. Тимът напуска Лига Европа и с наказание, наложено заради расизъм от страна на публиката в Пловдив в първия мач. То ще важи за следващото участие на Локомотив в турнирите, като е затворена трибуна.

ЦСКА ще получи 780 хиляди евро от УЕФА за участието си в първия и втория кръг на Лига Европа и отпадането в третия. С парите от телевизионните права тя ще нарастне до около 1 милион евро.

След съдийски грешки и липса на късмет ЦСКА не успя да се справи със Зоря (Луганск), за да отпадне в третия кръг за втора поредна година.

Подобни статии

Top