Ето колко струва да се преобразиш за Хелоуин в Пловдив

Хелоуин вече е глобално събитие и в нощта на 31 октомври по улиците из цял свят не е странно да срещнете вещици, принцеси или супергерои

В последните години Хелоуин постепенно се наложи и у нас като един от доста уважаваните празници. Единствената причина за голямото тачене на този ден, е не същинският смисъл на празника, а щурите купони, които заведенията организират с цел печалба.

Хелоуин е католически празник, но въпреки това седмици преди него, хора от различни религии, възраст и пол обикалят магазините в търсене на най-страхотния и оригинален костюм, с който да се пременят в нощта на зловещите партита.

Много са противниците този ден да се празнува от всички, и то именно по този начин. Но ако вие не сте от тях и искате да влезете в роля, то ще ви е любопитно, кои са най-търсените костюми за този маскарад и колко трябва да отделите от бюджета си.

„Жените най-често търсят костюм на вещица, може би, защото се чувстват в свои води“, шеговито обяснява продавачка в пловдивски магазин за дрехи втора употреба.

Служителките в магазина отчитат, че с всяка година търсенето на тематични костюми става все по-голямо и се търсят все по-отрано.

„Допреди няколко години предлагахме само детски костюмчета на принцеси и супер герои, но честно казано, и те не бяха много търсени. Но всяка година интересът става все по-голям и костюми търсят, както тинейджъри, така и възрастни“, разказват продавачките.

1 2

Подобни статии

Top