Ето колко време ви трябва да бракувате колата си в КАТ (СНИМКИ)

Цялата процедура трае не повече от 5 минути и струва 7 лв.

Ако вече сте си купили нов автомобил, а старият залежава на улицата пред дома ви и смятате да го пращате в автоморга, тъй като вече за нищо не става, задължително трябва да го бракувате. Така хем няма да му плащате данъка, хем пък ще се отървете от него, а и от глобите за репатриране на изоставени коли.

Бракуването на лек автомобил в сектор „Пътна полиция“ – Пловдив се оказва сравнително лесна и бърза задача, стига да знаете предварително какви документи са ви нужни, установи репортер на DCNEWS от собствен опит.

Но да започнем отначало. Гишето, на което можете да се отървете завинаги от колата си, поне документално, е №12. Намира се точно срещу клона на банката, в която трябва да отидете и да платите таксата си от 7 лв., тъй като точно в това гише няма ПОС-терминал.

Точно над прозорчето, където трябва да подадете документите си за бракуване, предвидливи служители са залепили бележка. От нея става ясно, че за да свършите тази работа, са ви необходими големия и малкия талон, тяхно копие, платена такса и декларация за съхранение на колата.

Ако някой от тези документи липсва,

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Аз написа:

    Държавната такса за бракуване на автомобил е САМО 2 (два) лв. Другите 5 са за милата бедничка банка, да я съжалиш чак, как работи за жълти стотинки и в услуга на гражданите.

Top