Ето кой е арестуваният за убийството на Виктория Маринова (СНИМКА)

Задържаният е от ромската махала в Русе, избягал в неделя в Германия

Северин Красимиров се казва арестуваният в немския град Щаде мъж, заподозрян за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова, съобщи „24 часа“. Мъжът е между 28 и 30-годишен, не е познавал Виктория и я е изнасилил няколко пъти преди да я удуши и убие.

Той е рецидивист, крадец и е успял да избяга в Германия след убийството в Русе.

Обезобразеното лице е от триенето на главата ѝ в земята при гаврите, които са продължили поне час. Това е показала съдебномедицинската експертиза. Мъжът е избягал в Германия още в неделя, се разбрало от справка, предоставена от Гранична полиция.

Според bTV в дома на Северин са открити вещи на убитата журналистка.

В 9 часа премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще дадат пресконференция в Министерски съвет с повече детайли по случая.

Припомняме, че сигналът за жестокото брутално убийство на 30-годишната журналистка Виктория Маринова, която е и административен директор на телевизия TVN в Русе, беше подаден в събота в 14.18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото ѝ беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.

Първоначално за убийството ѝ беше задържан румънски гражданин с молдовски паспорт. Впоследствие той бе освободен.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top