Ето кой е мъжът, шамаросал майка с бебе на улицата в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

30-годишният мъж, ударил шамар на пловдивчанката с бебешка количка, е задържан

Симеон Гвоздев, на 30 години от Пловдив, е мъжът, който налетя на майка с дете в Пловдив. На 4 март 2021 г., в гр. Пловдив, пред магазин за хранителни стоки Симеон минал покрай млада жена с бебешка количка и без никакъв повод й нанесъл удар с шамар в областта на главата.  Действията му били заснети от охранителна камера и впоследствие разпространени в социалните мрежи.

Проведени са били издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. В резултат извършителят е установен няколко часа по-късно.

Симеон водел полускитнически начин на живот, самонастанявал се на различни изоставени места и бил задържан в гараж, намиращ се на бул. „Христо Ботев“ в гр. Пловдив. Той е криминално проявен и е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават.

По делото са събрани данни, че това не е единична проява на Гвоздев. Установяват се и други жени, които същият е удрял по хулигански подбуди.

Гвоздев е направил е пълни самопризнания. През 2005 г. е бил задържан за кражба.

Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив са проведени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, приобщени са веществени доказателства и др. Разпитана е и пострадалата жена с детето, която също е установена. Тя ще бъде освидетелствана от медицинско лице.

И в този момент продължава активното разследване по случая, като действията на разследващите органи са съгласувани с наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение спрямо Симеон Гвоздев за С.Г. за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Междувременно стана ясно, че е установена още една жена от съседен магазин, която е била ударена от същия мъж преди дни. В момента Гвоздев е настанен в Центъра по психично здраве, за да бъде установено психическото му състояние, пише БЛИЦ.

Грозната сцена се разиграла вчера в кв. „Христо Смирненски“ в Пловдив. Без никаква причина мъжът нападнал майката с бебето. Жената се движела по  тротоара на бул. „Пещерско шосе“, срещу болница „Пълмед“,  когато непознатият за нея мъж връхлетял и започнал да я удря по главата.

Вижте и видеото, публикувано от Лъчезар Генчев във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“:

Снимки и видео: Фейсбук/“Забелязано в Пловдив“/Lachezar Genchev

Подобни статии

Top