Ето кой ще пее за България на Евровизия тази година

Тази година музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май в Ротердам

22-годишната певица Виктория Георгиева – VICTORIA, ще е българският представител на Евровизия 2020. Все още не е ясно с коя песен ще участва в конкурса изпълнителката, но се очаква сингълът да бъде представен през март 2020 година, пише dariknews.

Виктория е на 22 години, родена е във Варна, с пеене започва да се занимава, когато е на 11. Добива популярност след участието си в четвъртия сезон на Х Фактор България, където достига до топ 5. По-късно получава шанс да избере да се присъедини към една от двете от най-големите музикални компании на територията на страната. От пролетта на 2018 година е независим артист, в момента работи по първия си самостоятелен албум.

„Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната. Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти“, сподели Виктория.

„Това, което прави БНТ, е чудесен пример. По закон сме длъжни да отразяваме европейските конкурси. Ще насърчим млади творци. Това е чудесен пример на публично-частно партньорство. Това е бъдещето“, коментира на свой ред генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

България не участва на конкурса миналата година, но пожъна успехи през 2016, 2017 и 2018. С последното ни представяне групата Equinox се класира на 14-то място със 166 точки. Кристиан Костов ни донесе второ място през 2017, а Поли Генова – четвърто през 2016 г.

Тази година Евровизия ще се проведе в Ротердам на 12, 14 и 16 май. Жребият на 28 януари ще отреди в кой от двата полуфинала ще участва България.

Подобни статии

Top