Ето кой ще проектира две пасарелки и реконструкция на улица в Пловдив

пасарелка Прослав

Поръчката е с прогнозна стойност 53. хил. лв. с ДДС

Общината обяви процедура по договаряне без предварително обявление за проектиране на две пасарелки над булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и Цариградско шосе и реконструкция на ул. „Четвърти януари“ в центъра на Пловдив. Това става ясно от документацията, публикувана на сайта на администрацията.

Процедурата включва освен изработка на инвестиционния проект, също и авторски надзор. Тя е разделена на три обособени позиции и е с прогнозна лимитна стойност 53 хил. лв. с ДДС.

По първата обособена позиция трябва да бъде направен проект за ремонта на ул. „Четвърти януари“ от бул. „Шести септември“ до бул. „Марица-юг“. Става дума за уличката от източната страна на Хуманитарната гимназия, част от която в момента е застлана с плочи и е много натоварена с автомобили. Освен, че се използва за връзка между двата булеварда, тя служи и за паркинг на работещите и живеещите в района. 15 000 лв. с ДДС е заделила общината за проектирането ѝ.

По втората обособена позиция трябва да бъде изготвен проект за пешеходен надлез над бул. „Княгиня Мария Луиза”. Тя ще свързва тротоара пред входа на централните гробища и този от отсрещната страна – пред улица „Маяковски”. На същото място има и подлез. Прогнозната стойност на проекта е за 19 хил.лв.

Пак толкова ще струва и проектирането на още една пасарелка – този път на Цариградско шосе в района пред бензиностанция „ЕКО”. Надлезът ще свързва тротоарите от двете страни на булеварда.

Покана за участие в процедурата и по трите обособени позиции е изпратена само до един евентуален изпълнител – „ГЕО ГРУП“ ООД. В 10-дневен срок тя може да бъде обжалвана.

Снимката е информативна

Подобни статии

Top