Ето коя е бизнесдамата, уреждала мераклии за пенсия по втория начин

Регистрирала е две фирми, като и двете са за консултации по пенсионното, социално и здравно осигуряване

Александрина Димитрова Георгиева е 62-годишната бизнесдама, арестувана заедно с дъщеря си и мъжа, с който е живеела, заради измамата с пенсии за над 3 млн. лв., източени от НОИ.

Георгиева е управител на фирмата „ЕЛ ЕЙ КОНСУЛТ 2017“ ЕООД, сочи справка в Търговския регистър. Фирмата се занимава с извършване на услуги и консултации по пенсионно, социално и здравно осигуряване, счетоводни услуги, както и всякакъв вид търговска дейност, както и други услуги, става ясно от регистъра.

Бивша служителка на НОИ урежда мераклии за пенсия по втория начин

Дружеството е регистрирано с 2 лева капитал през 2017 година, а седалището му е в Пловдив на ул. „Богомил“ № 29, ет. 2, ап. 5.

Александрина притежава още едно еднолично дружество с ограничена отговорност – „НАЙ КОНСУЛТ“ ЕООД. Дружеството има същия предмет на дейност и същия адрес, но е регистрирано през 2012 година с 10 лева капитал.

Чрез двете дружества жената е извършвала измамите си, за които съобщи прокуратурата на нарочен брифинг. Тя е работела заедно с дъщеря си и мъжа, с когото е живяла на семейни начала. Припомняме, че те също бяха арестувани.

167 преписки открити в наводненото мазе на бившата служителка на НОИ в Пловдив, сега ги сушат

Преди да започне да се занимава с това, Георгиева е работела в НОИ. Тя започнала в пенсионното още през 1985 година и е работела в бившето РУСО до 1992 година, когато е уволнена. Александрина обжалва уволнението си и съдът я връща на работа две години по-късно. Оттогава до 2009 година Георгиева е била служител на НОИ. След напускането й, от осигурителния институт изчезват голямо количество досиета, с които се е занимавала именно тя.

В сайта на фирмата си „НАЙ КОНСУЛТ“, Георгиева се е представила по следния начин:

Специалист с 29 години опит в системата на социално осигуряване и пенсионното законодателство.
Във връзка с пенсионирането на лицата предлагаме на вниманието на всички лица, на които предстои пенсиониране, следните пенсионни услуги:
Услуги и консултации по отпускане на пенсии.

1 2

Подобни статии

Top