Ето откъде можете да вземете донорски карти в Пловдив

Карти могат да вземат тези, които са убедени, че искат да станат донори

От днес до края на кампанията донорски карти в Пловдив ще бъдат раздавани днес, 19 ноември и на 25 ноември, в часовете от 15.00 ч. до 17.00 ч. пред „Виенски павилион“ в Цар-Симеоновата градина. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

На 27 ноември от 16.30 ч. донорски карти ще бъдат раздавани в централната част на гр. Сопот.

Всеки ден до края на кампанията донорски карти могат да се вземат и в сградата на Община Първомай.

Припомняме, че кампанията стартира на 5 ноември 2019 г. и ще продължи един месец – до 5 декември тази година. Целта й е да се повиши осведомеността на обществото относно същността и значението на органното донорство.Във всички 27 областни града, до 5 декември 2019 г., доброволци на организацията ще раздадат пилотно отпечатаните 50 000 донорски карти, чрез които всеки български гражданин може да изрази съгласие за донорство.

У нас в момента близо 1200 души чакат за трансплантация на органи. От началото на 2019 г. са извършени 32 трансплантации от трупен и 12 от жив донор. Ниският брой на донорите у нас не позволява на страната ни да стане пълноправен член на организацията Евротрансплант, което би позволило както да получаваме органи при остра нужда, така и български пациенти да бъдат трансплантирани в други държави.

Подобни статии

Top