Ето пълната ПРОГРАМА за честването на 4 години ЗАЕДНО

17:00 – 17:20 ч. Балкон срещу стълбите на Каменица

17:40 – 18:00 ч. Балкон Дарис

18:20 – 18:40 ч. Балкон площад „Джумая“

Музикални автобуси

16.00 – 17.00 ч.

От четирите посоки на града към центъра ще има автобус, в който пътуващите ще могат да се насладят на виртуозното изпълнение на музикант от оркестър „Брестовица“. От район „Тракия“ през „Кючук Париж“ и „Кършияка“, до „Смирненски“.

Музикална сцена II

17.00 – 18.30 ч.

Открита сцена пред Община Пловдив с музикална програма – Концерт на Стенли.

Вечерна програма:

19.00  – 20.00  ч.

Представяне на програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

СПЕКТАКЪЛЪТ Е С ПОКАНИ И ЩЕ СЕ ИЗЛЪЧВА В РЕАЛНО ВРЕМЕ ОНЛАЙН И НА ЕКРАН НА СЦЕНАТА ПРЕД ОБЩИНА ПЛОВДИВ С ПРЕВОД НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

На церемония в залата на Драматичен театър – Пловдив ще бъдат представени основните стъпки от историята на инициативата, хората, участвали в нейната реализация, настоящия екип, който работи по проекта, както и календара от ключови събития за 2019 година. Събитието е дело на режисьора Крис Болдуин и се реализира с участието на композитора Мирослав Турийски, танцьорите от „Линди Хоп България“, хореографията на Яница Атанасова, брас-бенд музикантите – Венелин Георгиев /саксофон/, Дарин Иванов /тромпет, Благой Гешев /тромбон/ , Ценко Мелин /туба/, Александър Леков /бас/ и Кристиан Желев /ударни/, струнен квартет от Държавна Опера – Пловдив: Добрина Николова, Зафирка Ангелова, Татяна Филипова, Антоанета Ряхова, Яшко Аргиров и оркестър „Брестовица“, Народните певици от Неделино – Деница Гочева и Снежана Кисьова, представящи прочутия родопски двуглас, и едни от най-добрите визуални артисти в Пловдив – студиата „Пункт“, „СенсЛаб“ и Камен Савов.

21.00 – 23.00 ч.

„100 дни до началото“ – Мапинг на сградата на ул. „Райко Даскалов“ 2

Пловдив е познат със специалните си и уникални часовници – кулата на Дановия хълм, слънчевият часовник на Джумая джамия, емблематичният часовник на пощата и този в сърцето на града, в купола над „Пловдив 2019“. Той работи точно и безотказно, благодарение на пловдивчанина Георги Долчинков. С този часовник официално започва отброяването на 100-те дни до началото на Европейска столица на културата – Пловдив 2019.

1 2

Подобни статии

Top