Ето по колко ще платят на златните ни момичета

Премиите ще са за близо 180 хил.лв.

Близо 180 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките ни за успехите, които постигнаха на световното първенство в „Арена Армеец“. Нашите момичета от ансамбъла спечелиха златен медал на пет обръча и бронзов в многобоя. В отборното класиране при индивидуалните изпълнения Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се окичиха със сребро отличие. В индивидуалния многобой Катрин Тасева се класира шеста. Всичко това носи парични стимули според инструкцията на министерството на спорта.

Резонно най-голямата премия ще бъде за постиженията на ансамбъла. Според таблицата на ведомството бронзът в многобоя ще донесе общо на Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова 112 500 лева. Те ще получат още 40 500 за титлата на пет обръча, която е в олимпийски спорт, но в неолимпийска дисциплина.

Катрин Тасева ще получи премия от осем хиляди лева за шестото си място в многобоя. Заедно с Невяна Владинова и Боряна Калейн, трите ще бъдат стимулирани с 18 900 лева за среброто в отборното класиране, което е също неолимпийско състезание. Общата сума е 179 900 лева.

Отделно треньорките на гимнастичките също ще получат премии от държавата, които се изразяват в проценти от премиите на състезателките.

Източник и снимка: БЛИЦ

Подобни статии

Top