Ето с колко вдигат заплатите на медиците в детските градини, яслите и училищата

Увеличението ще влезе в сила от ноември

Със 100 лв. вдигат заплатите на здравните работници в детското и училищно здравеопазване в Пловдив. Това стана ясно след провелия се Съвет за тристранно сътрудничество в общината днес.

След проведените преговори между социалните партньори се взе решение, с подписването на новия колективен трудов договор на ниво община, който ще влезе в сила от 08.11.2019 г., да бъдат актуализирани заплатите на здравните работници в детско и училищно здравеопазване, работещи на територията на Община Пловдив.

Повече пари искат медиците в системата на образованието в Пловдив

Размерът на основните трудови възнаграждения, който към настоящия момент е 800 лв., считано от 08.11.2019г. ще стане 900 лв.

С това ще бъдат достигнати договореностите, постигнати в Колективния трудов договор за отрасъл „Здравеопазване“, посочват от КНСБ.

Припомняме, че напрежението сред здравните работници в детското здравеопазване в Пловдив тлее от времето, когато правителството отпусна 50 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията на средния медицински персонал в болниците в страната. Така нивото на заплащането на колегите им в детските градини, яслите и училищата отново падна под основната заплата за бранша.

Заради това се наложи и свикването на тристранния съвет, поясниха от КТ „Подкрепа“.

Снимка: Бизнес поща

Подобни статии

Един коментар

Top