Ето я новата придобивка на район „Източен“ (СНИМКИ)

Китната сграда на детска ясла „Веселушка“ ще приеме още две групи с малчугани

Новото крило на детска ясла „Веселушка“ в квартал „Каменица“2 (район „Източен“) е готово, видя репортер на DCnews.bg. Към спретнатата сграда водят и нови алеи, в плановете влизат още осветлението и адекватна работа по двора. По информация на районния кмет Иван Стоянов от последната инспекция на обекта – припомнете си ТУК, средствата, необходими за обзавеждане са налични. Помещенията ще приемат 2 групи с общо 32 нови деца и  плюс досегашните 4 групи нуждата на квартала от детски ясли на този етап ще бъде удовлетворена.

За ясла „Веселушка“ се знае, че е сред най-предпочитаните от родителите, за нея кандидатстват най-много деца и местата бързо се изчерпват. Тя се намира в чудесна жилищна зона с много млади семейства, в близост до парк, на един хвърлей разстояние от новата детска градина „Чайка“, както и до ОУ „Васил Левски“.

Припомняме, че инвестицията на Община Пловдив за разширението на детската ясла е в размер на 470 000 лв. Очакванията се новото крило да отвори до пролетта на 2020 година.

Подобни статии

Top