Ето за каква кауза събират пластмасови капачки в Раковски

„Съпричастен бъди, капачка донеси!“

Под това мото от Центъра за обществена подкрепа в Раковски призовават жителите на града да се включат в кампания за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел. Със средствата ще бъдат закупени специализирани съоръжения за деца с увреждания, което ще им даде възможност да играят заедно със своите връстници.

От центъра апелират да се събират  пластмасови капачки с всякакъв размер и форма от безалкохолни напитки, вода, препарати, козметика и др. Те ще бъдат предадени на фабрика за рециклиране, а с  получените средства  ще бъде подпомогната каузата им.

В естествена среда пластмасовите капачки се разлагат  от 5 до 80 години. Рециклираната пластмаса пести повече от два пъти електроенергия при производството си.

Целите  на кампанията са да се промени мисленето спрямо разделното събиране на отпадъци, да се научи обществото, че и малките жестове променят света около нас, да се променят  условията за живот на децата в неравностойно положение, да се  подобри състоянието на природата и околната среда в България.

„Всяко нещо стартира с малки крачки. Правим го, защото вярваме, че светът ще стане по-добро място за живеене, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това. Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“ – призовават от Центъра за обществена подкрепа в Раковски.

Събраните капачки се приемат в Центъра за обществена подкрепа в Раковски, кв.Секирово, ул.“Никола Вапцаров“ 2а /зад църквата „Св. Архангел Михаил“/.

Подобни статии

Top