Ето защо една майка кърми 7-годишния си син (СНИМКИ)

Всяка майка си задава въпроса – до каква възраст е най-удачно да кърми детето си? При някои деца отбиването от майчиното мляко става трудно, но при други – по ред причини това се случва още в първите месеци от живота им.

Лиза Бриджър – майка на пет деца, която от първото си раждане до сега не е спирала да кърми. Въпреки че синът и вече е на седем години, тя продължава да го храни направо от гърдите си.

Ето какво обяснява майката за това:

„Още докато беше на шест месеца, забелязах, че Чейс се държи по-различно от останалите ми деца. Не искаше да стои в детската количка, не харесваше да го гушкам, но пък се чувстваше щастлив, докато го кърмя“, споделя Лиза пред „Дейли мейл“.

„Всеки път, когато го взимах в обятията си, той извиваше главичката си към гърдата ми, за да го накърмя. Ако откажех, изпадаше в истерия“, продължава разказа си тя.

Чейс и неговият по-малък брат Феникс (4 г.) са били диагностицирани с аутизъм. Всъщност това е и основната причина Лиза да продължава да ги кърми.

„Това ги успокоява изключително бързо. След като ги накърмя, и Чейс, и Феникс стават по-общителни, усмихнати и приветливи към околния свят. Забелязват всичко, което се случва край тях. Стават по-контактни, отворени към света и спокойни“, разказва Лиза.

Кърменето влива голяма доза сигурност у синовете ú. Като по-малки ги е кърмела на два часа, а в момента и двамата пият от майчиното мляко само вечер преди сън. По думите ú са достатъчни само няколко глътки и Чейс и Феникс се оказват неусетно потънали в сладък сън.

Рядко се случва Чейс да поиска от майка си да го кърми, независимо дали е у дома или на публично място, но ако го направи, тя не му отказва.

„За мен неговото желание е закон!“, подчертава Лиза.

Майката признава още, че по време на почивка в Обединеното кралство преди известно време, няколко представители на обществения ред й забранили категорично да кърми Чейс, докато се е опитвала да го нахрани на открито. По повод неговата възраст пък един от тях дори я обвинил в „злоупотреба с деца“.

„Чувствам се щастлива в родината си. Америка е свободна страна и тук хората не идват при нас, за да се възмущават, а да ни се радват“, добавя майката.

Лиза е администратор на онлайн група за подкрепа на продължителното кърмене Occupy Breastfeeding и понякога в нея качва снимки на синовете си, включително и кадри, показващи как ги кърми.

Реакциите са в двете крайности.

„Осъзнавам, че е време да прекратя кърменето на 7-годишния си син. Но това ще стане постепенно. Разполагаме с други стратегии за справяне с неговия аутизъм. Понякога е достатъчно да го гушна, да му попея или да му пусна красива нежна мелодия“, казва Лиза.

Заради децата семейството дори вече се е заобиколило от приятната компания на няколко очарователни животинки – куче и две котки. Те влияят изключително благотворно върху емоционалното състояние както на Чейс, така и на всички останали малчугани.

Въпреки всичко Чейс все пак от време на време продължава да идва при майка си с желанието да се сгуши в майчината гръд.

„Той е дете. Как бих могла да му откажа“, завършва разказа си Лиза.

Източник: woman.bg

 

Подобни статии

Top