Ето защо съдът пусна на свобода бащата, застрелял сина си

Костадин Пелтеков

Бившият военен, който застреля сина си миналата събота

във вилната зона край Пловдив, остава на свобода с мярка „Подписка“. Окръжният съд в Пловдив отказа да уважи искането на прокуратурата той да бъде задържан за постоянно зад решетките.

Баща застреля сина си във вилна зона край Пловдив

Припомняме, че Костадин Пелтеков застреля със законния си пистолет в събота сутрин 35-годишния си син Стоян, който дълго време бил наркоман. Заради наркотиците младият мъж от години тормозел родителите си. На 23 септември 69-годишният бивш военен и синът му били сами във вилата им в местността Сайдере над Куклен. Тогава двамата отново се скарали и Костадин гръмнал сина си в сърцето и главата. После сигнализирал на телефон 112.

Срещу бащата е повдигнато обвинение за убийството на сина му Стоян Пелтеков.

Пред съда възрастният мъж поиска да бъде пуснат на свобода, за да помага на съпругата си в грижата за 7-месечното им внуче. То им било присъдено от съда за отглеждане за срок от две години.

Окръжните магистрати прецениха, че от доказателствата по делото, подкрепени с балистична експертиза, експертни справки и свидетелски показания, може да се направи обосновано предположение, че Пелтеков е извършил престъплението, в което е обвинен. В същото време обаче според съдиите няма реална опасност военният пенсионер да се укрие и да извърши друго престъпление. Няма данни също Костадин да е в лоши отношения с членовете на семейството си, а социалните служби са приели, че има реална възможност той да се грижи за 7-месечното си внуче, поясни съдията по делото. Затова според съда, адекватната мярка за неотклонение е „подписка“.

Определението на съда не е окончателно

и може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив. Ако това стане, делото ще се гледа на 3 октомври.

Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top