Еуфория в училище заради Ботев (Пловдив) (СНИМКИ И ВИДЕО)

Футболисти на „канарчетата“ зарадваха учениците на ОУ „Васил Левски“ близо до Колежа

Огромна вълна от положителни емоции предизвика гостуването на футболисти на Ботев (Пловдив) в пловдивско училище, с което бе поставено началото на серия от посещения на играчи на „канарчетата“ в учебни заведения в града. Кампанията за срещи с учениците стартира от ОУ „Васил Левски“, намиращо се в непосредствена близост до стадион „Христо Ботев“.

Ден след последния официален мач на отбора за годината, четирима представители от ятото на „канарчетата“ – Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Лазар Марин и Стивън Петков, предизвикаха истинска еуфория сред малчуганите с появата си в двора на учебното заведение. В продължение на около един час футболистите се снимаха с децата, раздаваха автографи и поиграха футбол с хлапетата.

Специален подарък получи един от възпитаниците на училището – Деан Юруков. 9-годишното момче е родено с рядкото заболяване артрогрипоза, но в процеса на своето израстване демонстрира изключително силен дух, който трябва да служи за пример на неговите връстници.

До края на учебната година футболисти от представителния отбор на Ботев ще посещават периодично различни пловдивски училища, като целта на клуба е подрастващото поколение да бъде приобщено към ценностите на спорта и активния начин на живот.

Снимки: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top