Ева Вукадинова 36-а в гигантския слалом в Пекин

Българката е с пукната костица на дланта, това няма да попречи на участието й в слалома в сряда

Ева Вукадинова завърши 36-а в гигантския слалом на олимпийските игри в Пекин. Тя приключи с общо време 2:11.46 минути от двата манша – с изоставане 15.77 секунди след шампионката Сара Хектор.

20-годишната Вукадинова, която дебютира на олимпийски форум, даде 44-о време в първия манш.

Олимпийска шампионка стана шведката Сара Хектор с 1:55.69 минути. Среброто взе италианката Федерика Бриньоне с пасив от 0.28 секунди, а бронзът взе световната шампионка Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с изоставане от 0.72 сек.

Изненадата от първия манш е отпадането на двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин. Падането на американката ѝ попречи да остане на пистата и беше дисквалифицирана от състезанието. По този начин тя не успя да защити титлата си от преди четири години.

Ева Вукадинова е с пукната костица в областта на дланта. Това е установила снимката, направена в поликлиниката на олимпийското село веднага след днешния гигантски слалом, в който българката зае 36-о място.

Травмата е станала още в първия манш, но Ева е стиснала зъби и въпреки болката е застанала на старт за второто спускане.

„Веднага след състезанието на Вукадинова бе направена снимка на ръката, която установи съвсем леко спукване в една от костиците на дланта в продължението на палеца. Това ще наложи минимално обездвижване и смятам, че Ева ще може да стартира и на слалома. Самата тя има огромно желание за това,“ заяви ръководителят на медицинския екип към българската делегация на игрите в Пекин д-р Стефан Стругаров.

20-годишната Ева Вукадинова е дебютантка на олимпиада и успя да спечели виза в последния момент преди игрите. Програмата й предвижда участие и на слалом, който е насрочен за след два дни, в сряда, с първи манш в 4.15 ч. и втори в 7.45 сутринта българско време.

Подобни статии

Top