Евакуираха 300 гости на хотел заради пожар, запали се и кухнята на УМБАЛ "Свети Георги" - DC news

Евакуираха 300 гости на хотел заради пожар, запали се и кухнята на УМБАЛ „Свети Георги“

12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ, само 4 от тях са с преки материални щети

Вой на пожарни събуди рано тази сутрин жителите на кв „Хр. Смирненски“. Около 06.55 ч е получен сигнал за пожар в УМБАЛ “ Св. Георги“. Към мястото на произшествието са насочени два екипа на Първа районна служба.

Късо съединени от луминесцентна лампа в кухненски блок е станало причина за тревогата. Веднага след подаването на сигнала, персоналът сам успял да овладее извънредната ситуация, с което подпомогнал действията на огнеборците. Опушени са само стените на помещението.

В първите часова на съботната нощ е избухнал пожар и в комплекс в Старосел. Огнеборците са получили сигнал за задимяване и незабавно два екипа от Хисаря и Първа служба са се насочили към комплекса.

Огънят се е развил в избена стая, използвана за перално- сушилно помещение. Предполага се, че причиня за пожара е късо съединение или техническа неизправност в сушилня. С бързите си действия пожарникарите потушили огъня и предотвратили по- сериозни щети.

Легловата база на хотела е била почти запълнена и за това се е наложило персонала да подпомогне евакуацията на близо 300 гости на комплекса.

Подобни статии

Top