EVN пуска парното в Пловдив

парно

EVN България Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 26 oктомври 2015 г.

С оглед на понижаването на температурите и тенденция към застудяване и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2015/16 г.

Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои детски и социални заведения, болници, хотели и други клиенти, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба:
• детски заведения
• болнични заведения
• училища и други учебни заведения
• обществени и стопански сгради
• жилищни сгради.

EVN България Топлофикация напомня на своите клиенти, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите да бъдат отворени на максимум.

Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

В случай, че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN България Топлофикация, ще се изключат автоматично.

Това е възможно благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top