ЕВН подарява детска площадка на пловдивските деца

С изграждането на иновативната детска площадка EVN България се присъединява към дейностите по възстановяване на Епископската базилика

Първа копка на детска площадка, която EVN България дарява към проекта за реставрация на Епископската базилика на Филипопол ще бъде направена днес. Базиликата е най-големият раннохристиянски храм, открит в България.

С изграждането на иновативната детска площадка EVN България се присъединява към дейностите по възстановяване на Епископската базилика, които се реализират по проект от Община Пловдив и Фондация „Америка за България“.

Участници в събитието ще са председателят на Съвета на директорите на EVN България Робърт Дик, кметът на Община Пловдив, инж. Иван Тотев, посланикът на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин и председателят на Борда на директорите на Фондация „Америка за България“, Крис Матлън.

Активните граждани и бизнесът на Пловдив, които обединяват усилия в сдружение „Приятели на Базиликата“, ще дадат начало на кампания „Подари си птица“.

Мястото на събитието е източната част на Епископската базилика на бул. „Княгиня Мария Луиза“, срещу църквата „Света Петка“.

 

 

 

 

Подобни статии

Top