ЕВН с провокация в Деня на потребителите: Изплети уникален шал само за 5 минути

За Деня на потребителя ЕVN кани всеки желаещ в Пловдив да произведе уникален шал за 5 минути

Инициативата ще се проведе  от 12:00 до 20:00 ч. в първия МОЛ в Пловдив.

По повод световния Ден на потребителя на 15 март (петък) EVN България ще пусне в действие своята иновативна машина за вплитане на енергията. Всеки желаещ в Пловдив ще има възможност да изплете собствен уникален шал за 5 минути.

Нестандартното решение е възможно чрез специално конструираната инсталация. Тя гостува за втори път в Пловдив, след като на 23 февруари пловдивчани имаха първа възможност да произведат собствен шал.

Инициативата включва фиксиран велосипед и плетачна машина. Въртенето на педалите на велосипеда задвижва плетачна машина, която произвежда шал.

Времето необходимо за изплитането на един шал е 5 минути. Така само с няколко завъртания на педалите се създава достатъчно енергия, която води до създаването на реален продукт.

Инсталацията вече гостува в Стара Загора и Бургас като беше посетена от голям брой гости, a изплетените шалове бяха общо 242.

С тази инициатива EVN България продължава да напомня, че малките стъпки за енергийна ефективност могат да имат реален ефект, когато ги прилагаме редовно и последователно.

Подобни статии

Top