Европарламентът гласува Брекзит днес!

В 19 часа българско време!

В 19.00 часа българско време днес се очаква евродепутатите да одобрят споразумението за оттегляне на Обединеното кралство.

Преди началото на гласуването председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен, председателят на Съвета Шарл Мишел, заместник-председателят на Комисията Марош Шевчович и главният преговарящ на ЕС Мишел Барние ще участват в дебат с лидерите на политическите групи, посочват от пресслужбата на ЕП.

За да влезе в сила, Споразумението за оттегляне между ЕС и Лондон трябва да бъде одобрено от Европейския парламент с обикновено мнозинство от подадените гласове (член 50 от Договора на Европейския съюз) преди окончателното гласуване (с квалифицирано мнозинство) в Съвета.

Само преди дни UK посланикът Ема Хопкинс посети Пловдив, за да се срещне с местния бизнес и британци, живеещи в града под тепетата и околностите му. По думите й като цяло в страната постоянно живеят около 15 000 британци, близо 50 000 пък притежават собственост и пребивават в България за известни периоди от време. Какво каза още Ема Хопкинс за Брекзит – четете ТУК!

 

Подобни статии

Top